Windows Registreringsdatabase

Hvad behøver gennemsnitbrugeren at vide om Registreringsdatabasen?

Størstedelen af private computerbrugere har sikkert aldrig hørt om Registreringsdatabasen eller tænker på den som noget der bør undgås. Det er sandt, at det at redigere eller foretage direkte ændringer i Registreringsdatabasen som regel ikke er en aktivitet for de fleste brugere, men det er vigtigt i det mindste at vide, hvordan Registreringsdatabasen sikkerhedskopieres, og hvordan en beskadiget eller korrumperet registreringsdatabase gendannes.En lille smule undervisning her kan spare store hovedpiner over computerproblemer. Sikkerhedskopierings- og gendannelsesprocessen er hverken vanskelig eller langvarig og mestres nemt af selv den mest uerfarne nybegynder. Bare en lille smule kendskab vil altså få Registreringsdatabasen til at forekomme knap så meget som et kabalistisk ritual for druidepræster og vil fjerne noget af frygten og afskyen fra dette emne. Registreringsdatabasen er så altafgørende for, at en Windows PC fungerer, at alle, der regelmæssigt bruger en computer, i det mindste bør have en generel opfattelse af hvad, det er, Registreringsdatabasen laver.

Hvad er Registreringsdatabasen?

Windows Registreringsdatabasen er en central database, der indeholder alle de forskellige informationer, som behøves, for at computeren kan køre både hardwaren og softwaren. Registreringsdatabasen er konstant i brug og næsten alt det, du foretager dig på en Windows PC, vil tage sig adgang til Registreringsdatabasen for at hente information. Informationen divideres med en del skjulte binære systemfiler. Meget få computerbrugere vil nogen sinde behøve at tage direkte adgang til disse filer. Hvis det ønskes, foregår gennemgang af Registreringsdatabasens indhold med tilbehøret Editor til Registreringsdatabase, som kombinerer de forskellige komponenter og viser dem i en læsbar forenet tekstform. Med Editor til Registreringsdatabase (regedit) bliver beskrevet på en anden side. Mere om Registreringsdatabasens struktur er her.

Er det ikke farligt at have noget med Registreringsdatabasen at gøre

Fordi den er involveret i alting, kan beskadigelse af Registreringsdatabasen forhindre computeren i at fungere. Af den grund har Microsoft gjort sig alle anstrengelser på at få Registreringsdatabasen til at lyde så kryptisk og frygtsom som muligt. Det er rimeligt, at Microsoft ikke ønsker at skulle beskæftige sig med serviceopringninger fra uvidende folk, som har forsøgt at redigere Registreringsdatabasen, men jeg mener, at de konstante advarsler om Registreringsdatabasen, som man ser overalt på internettet, er overdrevne. De er en form for CYA, der til en vis grad opstår fra vores alt for krigeriske samfund. Jo, man kan skabe en masse problemer, hvis man ødelægger Registreringsdatabasen, men man kan jo også skabe problemer, hvis man går rundt og sletter ting fra Windows- eller Programmapperne. Man kan foretage sig dumme ting med stort set alting. Og jo, der opstår fejl. Jeg fejlplacerede en gang et komma under redigering af en Windows 95 Registreringsdatabase og fandt ud af, at min computer ikke ville starte op. Men jeg havde en sikkerhedskopi, og det tog kun et enkelt minut eller to at udbedre problemet. Faktisk er Windows XP Registreringsdatabasen meget mere robust og meget sværere at gøre uopstartelig. Hvis du følger den stensikre regel først at lave en sikkerhedskopi og ved, hvordan den gendannes, er informeret redigering af Registreringsdatabasen ikke sådan et risikabelt foretagende, som det siges at være.

Skønt direkte redigering af Registreringsdatabasen ikke anbefales til mindre avancerede computerbrugere, er der for de fleste computerbrugere ingen grund til at give afkald på de rare systemjusteringer, der kan gives ud fra de mange nyttige scripts, der er til rådighed. (Mere om scripts er på denne side.) Den eneste advarsel er, at brugeren af ethvert script bør lave en sikkerhedskopi af Registreringsdatabasen først og bør vide, hvordan handlingen i ethvert script omgøres ved at gendanne sikkerhedskopien. Som allerede nævnt, er processen let nok for alle. Faktisk har nogle scripts oven i købet en omgørelsesfunktion i tilfælde af, at man ikke kan lide resultaterne af scriptanvendelsen. Detaljerede oplysninger om sikkerhedskopiering af Registreringsdatabasen bliver givet på en anden side.

Anbefalet Download: Scan & øge din pc hastighed automatisk i 3 min.

About | Kontakt os | Fortrolighedspolitik | Brugsvilkår | Uninstall | ©2007-2014 Speedtools – Alle rettigheder forbeholdes.
Vi undersøger og retsforfølger alle forsøg på at udkopierer arbejde uden samtykke.